Wie?

Mijn naam is Lize Nijenhuis. In 2017 heb ik de opleiding Rouwtherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond en ben ik gestart met mijn praktijk Rouwinzicht. Sindsdien heb ik veel mensen mogen begeleiden in hun rouwproces na allerlei soorten verlieservaringen.

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, voornamelijk als medisch maatschappelijk werker. In dit werk heb ik veel te maken met rouwprocessen rondom het verlies van gezondheid. Ik zie geregeld dat verlies van gezondheid, door bijvoorbeeld chronische aandoeningen, verlieservaringen uit het verleden naar boven brengt. Mensen zijn uit balans en in die fase worden "oude" verliezen wederom als pijnlijk ervaren.

 

Wat heb ik te bieden?

In de begeleidingen gebruik ik met name non-directieve counseling, Acceptance and Commitment Therapy, rationeel emotieve therapie, betekenis- en zingeving, hechtingstheorieën, narrativiteit en psycho-educatie.

Ik luister en kijk wat iemand nodig heeft.  De meeste aandacht zal uitgaan naar de emotionele ondersteuning. Wie of wat ben je kwijt? Wat doet dat met je? Wie ben jij nu zonder de ander of bijvoorbeeld zonder een goede gezondheid?  Maar soms ben ik ook praktisch bezig: hoe ga je je dag indelen zodat je de dag weer door kan komen.

Ik ben gecertificeerd om het Labyrinthoss Rouwkwartet© te gebruiken, een methodiek gebaseerd op de verliescirkel met afbeeldingen en treffende vragen. Geschikt voor individueel gebruik, in verpleeghuizen of revalidatiecentra of tijdens teamtrainingen.

 

En verder?

Ik ben gehuwd en moeder van twee dochters. Naast Rouwinzicht ben ik 2 dagen werkzaam als medisch maatschappelijk werker bij het Audiologisch Centrum in Hilversum. Vanuit deze functie ben ik geregistreerd bij het Registerplein.

Ook ben ik gastdocent aan SAU, Sociale Academie Utrecht, daar geef ik de les Levend Verlies.  

Vrijwilligerswerk doe ik bij Stichting Tröst in Utrecht, een stichting die een ontmoetingsplaats biedt voor mensen die een dierbare zijn verloren, onder andere door het organiseren van Café Tröst. 

In Utrecht Lunetten organiseer ik sinds 2018 samen met wijkgenoten Wereldlichtjesdag, een herdenking die wereldwijd de tweede zondag in december plaatsvindt. Om 19.00 uur worden er lichtjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt niet uit of dat verlies kort of lang geleden is, het is een mooi en intiem samenzijn om het kind te herdenken. 


 

 

KvK: 68202342  |  Praktijk AGB-code: 900630    |  Zorgverlener AGB-code: 90103688  |  NFG- registerlid VPMW  |  Lid RBCZ

 

20150618 NFG met tekst    RBCZlogo.JPG20160217 EAC klein  registerplein  bpsw